maandag 12 maart 2012

VRT weerbericht door weervrouw Sabine Hagedoren van 25-6-1999


Op 25-6-1999 kondigde weervrouw Sabine Hagedoren wisselvallig zomerweer aan met kans op een bui, tijdens het weerbericht van de VRT.

Weervrouw Sabine Hagedoren, zangeres Wendy Van Wanten, ex-miss België Joke van de Velde en omroepster Eva Daeleman hebben zich laten 'bewerken' voor 'Ook getest op mensen'. Ze willen ons doen nadenken over de zin en vooral de onzin van bijgewerkte foto's.

Proefkonijn Eva Daeleman (21) ging voor Ook getest op mensen op de foto met Sabine Hagedoren (43), Wendy Van Wanten (52) en Joke van de Velde (32). Die vrouwen kregen al eerder de vraag of hun portretten digitaal bijgewerkt mochten worden. Soms gebeurde dat zelfs ongevraagd.

De vier dames weervrouw Sabine Hagedoren, zangeres Wendy Van Wanten, ex-miss België Joke van de Velde en omroepster Eva Daeleman kregen een natuurlijke make-up en werden gefotografeerd.

Die foto's werden bewerkt door een professional die de dames een 'frissere' uitstraling gaf, en bewerkte hoofd, borsten en billen. Marcel Vanthilt legt de 'echte' foto's naast de bewerkte en vraagt zich af wat beter is.

Wie de vóór en ná-foto's bekijkt, zal zien dat vooral het gezicht van Joke van de Velde behoorlijk is bijgewerkt.

'Die shoot was een nogal jolige bedoening en op veel foto's sta ik met half dichtgeknepen ogen van het lachen', zegt Joke.

'Ze hebben dan maar meteen een heel drastische ingreep gedaan en mijn hoofd van een andere foto geknipt. Ik vind dat wegwerken van buikjes en rimpels absoluut niet nodig. Wendy en Sabine Hagedoren zijn toch prachtvrouwen?'

Ook Wendy Van Wanten heeft het niet zo begrepen op digitale retouches. 'Zelf heb ik niet zoveel verschil gezien, maar het viel Frans meteen op dat mijn poepke veranderd was.

In mijn PinUp Club tijd bestond dat niet. Als ze overal gaan gommen en gladmaken, zie je er aan het eind als een robot uit.'

Geen opmerkingen: